Szabadon álló kád vagy fali kád? Mindkettő!

Szabadon álló kád vagy fali kád? Mindkettő!

Szabadon álló kád vagy fali kád? Mindkettő!

2019 05 20

A fürdőszoba tervezésénél akad egy kérdés, ami mindig elhangzik: zuhany és/vagy kád legyen a helyiségben? Ha ez utóbbi mellett tesszük le voksunkat, újabb dilemmával szembesülünk: térkádat vagy fali kádat válasszunk? 

A szabadon álló kád az utóbbi időben különös népszerűségnek örvend. Nem csoda, sokan az igazi luxus érzésével társítják; gondoljunk csak a francia Marie Antoinette királynőre, aki maga volt a megtestesült elegancia: híres volt az akkoriban szokatlannak számító naponkénti fürdéséről, melyet hálószobájában végzett – a szolgák betoltak a helyiség közepére egy díszes kádat a tisztálkodáshoz.


A királynő életéből készült film után ismét hatalmas népszerűségre tettek szert a szabadon álló kádak, főleg a klasszikus, lábas darabok, amelyek remekül illenek a pár éve különösen divatosnak számító vintage stílusban berendezett otthonokba is.

A minimalista lakberendezési irányzatok térhódításával azonban megjelentek a letisztult, kifinomult tervezésű, elegáns és attraktív térkádak is, amelyek rögtön belopták magukat a design szerelmeseinek szívébe.


 A szép térkád fókuszpontot képez a fürdőszobában, így nemcsak bútorként/használati eszközként funkcionál, de dísztárgyként is – egyes darabok pedig szinte szobrászati remekműnek is elmennének.

Aki térkádat vásárol, általában szereti a hosszú, relaxáló fürdőket a mindennapi luxus jegyében.

Persze nem minden fürdőszobába illenek: a beépített kádak sokkal helytakarékosabbak, és a tisztálkodószerek tárolását is könnyebb megoldanunk a fal mellett.

Mi a helyzet akkor, ha nem bővelkedünk négyzetméterekben, de feltétlenül egy különleges, vonzó térkádra vágyunk?

Ilyenkor sincs gond!


Létezik ugyanis egy igazi "hibrid" megoldás is: ez az a falhoz tehető térkád, amely ötvözi a két kádtípus legjobb tulajdonságait, így kompromisszumok nélkül, kis helyen is élvezhetjük a szabadon álló kádra jellemző légies eleganciát és a luxus élményét.


Az Arezzo Design kínálatában is hamarosan elérhető lesz egy ilyen darab: az AR-Manhattan170 névre hallgató fürdőkád gyönyörű formatervezésével, a szögletes formák és a lekerített sarkok ötvözetével és a gyönyörű fehér csillogásával könnyen a fürdőszoba ékévé válhat.

Kövesd oldalunkat, hogy elsők közt értesülj a gyönyörű kád érkeztéről!