Az örök kérdés

Az örök kérdés

Az örök kérdés

2019 09 25
Amikor új fürdőszoba tervezésére vagy a régi átalakítására kerül a sor, több kérdés is felmerül – azonban akad egy, ami különösen fontos, és érdemes nagyon átgondolni: kádat vagy zuhanyt válasszunk?


Sokan a döntésre egyértelműen rávágják, hogy kádat – hiszen nincs is jobb, mint teleengedni a kádat forró vízzel, aztán elnyújtózni benne és venni egy hosszú habfürdőt a fárasztó munkanap levezetéseként.
Csak sokan nem számolnak azzal, hogy egy nagyobb kád felengedése viszonylag időigényes művelet, így sokszor előfordul, hogy az ember inkább a gyors zuhanyt választja.


Az is gyakori, hogy valaki zuhanyról váltana kádra, és egyfajta fürdési ideál lebeg a szeme előtt – például az Instagramon gyakran látott habfürdőzős, rózsaszirmos, kádban borozós/olvasós képek hatására. Aztán a kád megvásárlása után kiderül, hogy mégsem élvezi annyira a kádban lazítást; sokan pár perc után megunják a dolgot , hamar megmosakodnak, és inkább kiszállnak, hogy szárítkozás után a puha ágyban olvassanak.

Megint mások pedig zuhanyt választanak, de titkon inkább kádra vágynak – csak épp a praktikum vagy a környezettudatosság jegyében az álló megoldás mellett döntenek.
Ha szeretjük a kényelmet, és azt vesszük észre, hogy már régóta szemezünk online a gyönyörű térkádakkal, de az eszünk inkább a zuhanyfülkére próbál rábeszélni minket, érdemes listát vezetnünk a zuhany és a kád előnyeiről és hátrányairól.
Az egyik praktikusabb és kevesebb helyet foglal, a másik mutatósabb, viszont hely- és időigényesebb – és talán még jobban lehet benne relaxálni.
A világhírű divattervező/filmrendező (és fürdésrajongó) Tom Fordot egyszer megkérdezték, hogy miért döntött a kádban fürdés mellett, hiszen a zuhany sokkal praktikusabb, és egy gyors zuhanyzás jobban belefér a hektikus napirendjébe. Ő csak ennyit felelt: "Miért csinálnék valamit állva, ha lehet fekve is?". Szellemes meglátás, amit szintén felírhatunk a kád előnyeinek listájára!


A végső döntés előtt mindenképp konzultáljunk otthonunk többi lakójával, és fontoljuk meg a vásárlást – ha pedig döntöttünk, mindenképp egy stílusos, időtálló darabot válasszunk.


Kádkínálatunkat ide kattintva érheted el.
Zuhanypaneleinket itt találod.