GEO ultravékony kőburkolat

GEO ultravékony kőburkolat

GEO ultravékony kőburkolat

2018 01 07

Valódi, természetes kőburkolatok mindössze 1-2 mm vastagsággal, 122*61 cm-es táblaméretben. Az egyedi gyártási eljárás biztosítja, hogy a réteges, palás szerkezetű természetes kőzetek színgazdagságával, eredeti struktúrájával díszítse lakását. Mindezt könnyen megmunkálható, nagyméretű, kis tömegű kőlapokkal érheti el. A táblák 6 különböző színben érhetők el.

Lehetőségek:

 • Kis felületekkel is páratlan hangulatot biztosíthat otthonának.
 • Fürdőszobáját akár bontás nélkül is felújíthatja.
 • Nagy ívű felületek burkolására, berendezési tárgyak készítésére egyaránt használhatja.

Felhasználási terület:

 • beltérben falra, mennyezetre, pultok előlapjaként, bútorfrontra, ajtókra
 • dísztárgyak, virágtartók, stb. egyedi burkolataként

Tulajdonságok:

 • természetes kőből
 • egyedi táblák 6 féle színben
 • hasított, természetes felület
 • gyors, egyszerű beépítés
 • kis elemtömeg, rugalmas, hajlítható lapok
 • hátoldal szálerősítésű poliésztergyanta
 • nehezen éghető, de hőtűrését a műgyanta hátfal határozza meg, használata 70 °C-nál magasabb felületi hőmérsékletnél nem javasolt
 • 1-3 mm vastagság
 • 122 cm* 61 cm táblaméret, mérettűrés +/- 1,5 mm
 • tömeg: 1,5 - 2 kg /tábla

Beépítés:

 • Vágás: többféle szerszámmal lehetséges, pl. flex segítségével, vizesvágóval, lemezvágó ollóval, asztali körfűrésszel, lézervágóval (minták, ívek, lógók is!), rövid darabon erős sniccerrel. A vágott éleket finom dörzspapírral húzza át, hogy a vágott illesztendő felület teljesen egyenes legyen! A vágás során por keletkezhet, viseljen megfelelő védőmaszkot, védőkesztyűt!
 • Ragasztás: mindig végezzen egy kis felületen próbaragasztást a munka megkezdése előtt! A ragasztó kiválasztásánál vegye számításba a környezet páratartalmát, hőmérsékletét és az alapfelület tulajdonságait! Beton vagy vakolt alapfelület esetében annak kora minimum 28 nap kell, hogy legyen. Bizonyos felületeknél alapozó használatára lehet szükség, aminél vegye figyelembe a ragasztóanyag gyártójának ajánlását! Az aljzatelőkészítést nagyon gondosan, a ragasztóanyag használati utasításában foglaltak szerint készítse el! Tapétaszerű szoros illesztett felhelyezés esetén a ragasztás megkezdése előtt a lapok illesztését ellenőrizze, és ha szükséges, a korrekciós vágásokat végezze el! Ragasztók: akril – kopolimer bázisú csemperagasztó, poliuretán fa ragasztók, fa-, parkett- és szőnyegpadló ragasztók, epoxigyanták, szilikonok, poliészter gyanták. A felragasztáshoz használjon nyomópárnát és hengert! A ragasztandó felület és a kőszelet közti levegő eltávolítása érdekében a hengerrel a kőszelet közepétől kezdve a szélek irányába gyengéden húzza át a felületet! Ha túl erősen nyomja, kipréselheti a ragasztót, és ragasztás nélküli terület maradhat. Fontos, hogy a ragasztandó felület sima, üregmentes legyen. A természetes kőburkolat-megjelenés érdekében és a lapok mérettűrése miatt érdemes a lapokat minimum 2 mm-es fugahézaggal ragasztani. Nagyobb, összefüggő felület burkolása esetén vegye számításba a hőtágulásból eredő méretváltozást is!
 • Felületvédelem: A természetes kőburkolatok impregnálásánál használt felületvédő vegyszerek (pl. Block Paving Seal, Water Seal) az ultravékony kőszeletek bevonására is használhatóak. A teljes felület lekenése előtt mindig végezzen próbakenést, hogy ellenőrizze, adott impregnálószer módosítja-e, mélyíti-e a kőszelet színét, és azt is, hogy az Önnek tetszik-e! A ragasztás előtti impregnálás előnye, hogy a felületre esetlegesen rákenődött ragasztóanyag könnyebben eltávolítható.

Egy jótanács:

Az ultravékony kőszelet természetes kőréteg gyantára laminálva, a természetes kő minden színbeli változatosságát és szerkezeti sajátosságát viseli. A bányászott kő szépsége, természetessége folytán a kőszeletek nem egyformák, a ritkábban vagy gyakrabban előforduló ásványok és az eltérő szín nem hiba. A legszebb, legharmonikusabb felületet akkor kapja, ha ragasztás előtt szárazon kirakja a felületet, és összeválogatja, mely lapok mutatnak egymás mellett a legszebben.

Figyelmeztetés:

A jelen műszaki adatlap és információ csupán a szóban forgó termék adottságainak, felhasználási lehetőségeinek leírására szolgál. Nem célja azonban, hogy a termék valamely felhasználási célra való teljes körű alkalmasságát garantálja, így a leírás nem is tartalmazza a teljes használati utasítást. Miután a munkavégzés körülményei az építési helyeken eltérőek, illetve az alkalmazási területek is különbözőek, speciális követelmények esetén kérjük, forduljanak tanácsért a forgalmazóhoz! További kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Fontos: a minimális rendelési mennyiség 3 lap!