Az időtálló fürdőszoba titka – Ezért használj vízlágyítót

Az időtálló fürdőszoba titka – Ezért használj vízlágyítót

Az időtálló fürdőszoba titka – Ezért használj vízlágyítót

2019 12 21

Sokszor beszélünk a gyönyörű és funkcionális fürdőszobáról: a megfelelő burkolatok fontosságáról, a gyönyörű és többfunkciós szaniterekről, a remekül megtervezett tárolókról és a dekorációról – de kevés szó esik arról, hogyan őrizzük meg fürdőnk szépségét, és hogyan tudjuk akadály nélkül használni a helyiséget évekkel később is.


Mert bizony vannak tényezők, amelyek ezt megnehezítik – vagy épp meggátolják. Az egyik ilyen fő ellenség a rettegett vízkő – vagyis a kalcium és magnézium vízből való kiválása és lerakódása, amely rengeteg kárt okoz, legyen szó esztétikáról vagy funkcionalitásról.

Egyrészt a csempe és a fugázás elhanyagoltnak tűnik tőle – és ha üveges zuhanykabinunk van, ott is meglátszik a lerakódás, ami jelentősen rombolja az összképet.

Fenntarthatóság és gazdaságosság szempontjából is problémás a vízkő, és nem csak a fürdőszobában – a bojler, a mosogató- és mogógép vagy akár a vízforraló vízkövesedése miatt megnövekszik a villanyszámla, és több mosószert is kell használnunk.


De mit tehetünk, hogy ezt elkerüljük és megőrizhessük otthonunk szépségét és eszközeink működőképességét?

A megoldás a vízlágyítás. Hazánkban különösen kemény a víz, így rendkívül fontos a vízben található kalcium és magnézium eltávolítása.

De milyen vízlágyítót válasszunk? 


Olyat érdemes, amely időtálló darab, amelyet sokáig használhatunk, hiszen egy hosszútávú, jelentősen megtérülő befektetésről van szó – és persze az sem árt, ha a vízlágyító illik az összképbe, és nem lóg ki letisztult enteriőrünkből.

Mi az Arezzónál hiszünk a formatervezés és a funkcionalitás szimbiózisában, ezért kizárólag olyan vízlágyítókat forgalmazunk, amelyek a legjobbak a piacon – külső és belső értékek szempontjából egyaránt. 


Ha fontos számodra az időtálló otthon, figyeld Facebook oldalunkat, ahol elsőként láthatod újdonságainkat, a vízlágyítókat pedig megtalálod webshopunkban!