Fürdőszoba 2020 színében

Fürdőszoba 2020 színében

Fürdőszoba 2020 színében

2020 01 22
Ha fürdőszobáról beszélünk, sokan egy fehér, bézs vagy barnás helyiséget képzelnek el – vagy esetleg néhány ember lelki szeme előtt felsejlik egy-egy fekete vagy szürke fürdő is –, de a legtöbben kissé tartanak a színesebb fürdőszobáktól.
Pedig nincs mitől félni – nyugodtan csempészhetünk színeket fürdőnkbe akkor is, ha a minimál vagy a skandináv stílus áll közel szívünkhöz. Egy-egy folt már bőven elég ahhoz, hogy átváltoztassa a fürdő hangulatát; néhány ilyen részlettel könnyen felfrissíthetjük a szobát.
Például képzeljük csak el, hogy a full fehér, letisztult fürdőszobában a fehér törölközőket pirosra cseréljük. Egészen más lesz a hatás már ettől az aprócska változtatástól is.
De gondolkozhatunk nagyobban is: festett falak, tarka csempék, festett frontú bútorok – vagy akár színes szaniterek! Az Arezzo Design kínálatában is akadnak színes mosdótálak, ha egy kis játékosságot vinnénk a fürdőbe.


De milyen színt válasszunk 2020-ban, ha igazán trendi fürdőszobát szeretnénk? 
A válasz egyértelmű: klasszikus kéket – ez ugyanis az év Pantone színe.


A Pantone színszakértői minden év végén megválasztanak egy színt, amely meghatározza majd a következő 12 hónapot; ez az árnyalat mindenhol visszaköszön majd, legyen szó sminkről, ruhákról, képzőművészetről, designról vagy lakberendezésről.
A döntések sokszor meglepőek és megosztóak, most azonban a Pantone biztosra ment: a 19-4052 Classic Blue névre hallgató gyönyörű sötétkék árnyalatot választották. Ez a szín lényegében mindenhova illik – a fürdőbe pedig különösen, hiszem a klasszikus kéket gyakran azonosítjuk a víz (leginkább a tenger és az óceán) színével.
Alkalmazhatjuk kisebb vagy nagyobb dózisokban, mindenhogy jól mutat – tényleg nehéz vele mellélőni, főleg ha letisztult esztétikával bíró enteriőrt színesítünk vele.
Mutatunk néhány példát a tökéletes Classic Blue fürdőszobákra:Melyik a kedvenced?
Ha tetszenek a letisztult, minimál vagy skandináv stílusú fürdőszobák, és néhány különleges, csúcsminőségű szaniterre, bútorra vagy kiegészítőre vágysz, nézz körül az Arezzo Design kínálatában!
A képek forrása: ITT, ITT, ITT, ITT