3 tipp az időtálló fürdőszobához

3 tipp az időtálló fürdőszobához

3 tipp az időtálló fürdőszobához

2020 02 28

Gyakran beszélünk a trendi fürdőkről, ami természetes, hiszen sokan szeretnénk megismerni a jelen és a jövő legnépszerűbb irányzatait és a korszakalkotó újdonságokat. Azonban nem szabad csak erre fókuszálni: ha mindig követnénk a trendeket, a fürdőszobánkat szinte használni sem tudnánk, mert mindig tele lenne munkásokkal, akik a legfrissebb burkolatokat és szanitereket telepítik.


Érdemes ismerni a trendeket – de sokkal fontosabb, hogy meglegyen a megfelelő alap: az időtálló fürdőszoba, amelyet olykor-olykor egy-egy trendi különlegességgel még modernebbé tehetünk.
De mitől lesz időtálló a fürdőszobánk? Íme 3 tipp:
1. Most minden rólunk szól
A fürdőtervezés elsőre része ne az legyen, hogy végignézzük a legújabb trendeket és az áruházak kínálatát – inkább üljünk le, vegyünk elő egy üres lapot és egy ceruzát, és gondolkozzunk. 
Mi az, amire nekünk szükségünk van a fürdőben? Inkább kádat vagy zuhanyt szeretnénk? Mennyi pénzt tudnánk rászánni? Mi a 3 legfontosabb dolog, amit mindenképp be kell szereznünk a lehető legjobb minőségben – és mi az, ami ráér? 
Vegyük figyelembe a realitásokat is: lehet például, hogy kádat képzelünk el a fürdőben, de nem biztos, hogy illik életstílusunkhoz – de fordítva is előfordulhat: a zuhany praktikusabb választásnak tűnik, de előfordulhat, hogy titkon mégis inkább egy kádra vágyunk.
Ha megvizsgáljuk igényeinket, akkor jóval nagyobb eséllyel lesz olyan fürdőnk, amely valóban megfelel igényeinknek.


2. Ízlésvizsgálat
Nézelődjünk a Pinteresten és a lakberendezési oldalakon – ismerjük meg a stílusokat, trendeket; nyerjünk inspirációt. Szedjük össze azokat a képeket, amelyek tetszenek nekünk, és vizsgáljuk meg őket. Mik azok az elemek, amelyek a leggyakrabban felbukkannak? Mi tetszik nekünk igazán? 
Ebből már ki tudunk indulni: készítsünk egy moodboardot – egy inspirációs táblát, ahol megjelenítjük azokat a színeket, anyagokat, burkolatokat, szanitereket, bútorokat és kiegészítőket, amelyek valóban tetszenek nekünk. 
Aztán tegyünk fel egy kérdést: vajon öt év múlva is szeretni fogjuk ezeket? 

Ha sok trendi, feltűnő, markáns dolgot tűztünk fel a táblára, érdemes picit eltűnődni rajta: később is élvezni fogjuk a citromsárga padlócsempét vagy a lila kádat? 

Ha nem vagyunk benne biztosak, az alapdaraboknál inkább maradjunk egy klasszikus színnél, a sárgát/lilát pedig inkább jelenítsük meg kisebb-nagyobb kiegészítők formájában. Olyan fürdőt kell terveznünk, amellyel kisebb változtatásokkal sokáig együtt tudunk élni.


3. Minőség a mennyiség felett
Ha felmértük igényeinket és alaposan megismertük ízlésünket, ideje a tettek mezejére lépni – és kinyitni a pénztárcát. Vásároljunk megfontoltan: inkább kevesebb darabot szerezzünk be, de azok legyenek minőségiek. Ez nem sprint; maraton – kezdjük az alapdarabokkal, és ha nem muszáj, ne kössünk kompromisszumot. Inkább várjunk és spóroljunk az esetlegesen drágább, de valóban minőségi termék megvásárlásához – az olcsó darabok általában nem véletlenül olcsóak.


Ha odafigyelünk a fentiekre, biztosak lehetünk benne, hogy fürdőszobánkat még évek múlva is élvezni fogjuk.
Ha időtálló fürdőszobát akarsz, és ehhez csúcsminőségű és stílusos szaniterre, bútorra vagy kiegészítőre vágysz, nézz körül az Arezzo Design kínálatában!