Hogyan tedd élettelivé a fürdőt?

Hogyan tedd élettelivé a fürdőt?

Hogyan tedd élettelivé a fürdőt?

2020 03 19

Sokszor a stílusos otthonokban is előfordul, hogy bár az enteriőr nagyja gondosan kurált, esztétikus, értő szemmel elhelyezett tárgyakkal van berendezve, a fürdőszobába, mellékhelyiségbe lépve unalmas, fantáziátlan látvány fogad minket.

Persze bizonyos esetben kompromisszumokat kell kötni, és nem mindig van lehetőség a fürdőszoba felújítására (például ha béreljük a lakást vagy másra kell a költségvetés), de ettől függetlenül érdemes kihozni a maximumot a lehetőségeinkből. A legegyszerűbb, legspártaibb fürdőszobát is saját képünkre formálhatjuk és életre kelthetjük – akár fillérekből is. Adunk néhány tippet.Növények

Sokan nem tesznek növényeket a fürdőbe, pedig számos olyan típus van, amelyik bírja a helyiség magas páratartalmát és a nedvességet – csupán természetes fényre van szükségük a túléléshez. Ha jut napfény a fürdőbe, szerezzünk be egy-két méretben passzoló szobanövényt – többekz közt a bambusz, az aloe vera, a szobapáfrány, a begónia és a rákvirág is remek választás.


Képek

A művészet mindig, mindenhol jó ötlet – nincs ez másképp a fürdőben sem, mégis elég ritkán találunk faliképeket a legtöbb fürdőszobában, pedig egy-egy jól megválasztott darabbal akár új fókuszpontot képezhetünk, és otthonosabbá, barátságosabbá és stílusossá tehetjük a legegyszerűbb enteriőrt is. Unalmas burkolatok és szaniterek alkotják a fürdőnket? Pezsdítsük fel a szobát egy látványos és méretes képpel!


Stílusos tisztító- és tisztálkodószerek

Többször láttunk már olyat, hogy az amúgy letisztult fürdőszobában elrontják az összképet túlságosan színes, csúnya csomagolású tusfürdőkkel, samponokkal, tisztítószerekkel. Szerencsére már egy egyre több gyártó figyel arra, hogy termékeik ne csak természetes alapanyagokból álljanak és valóban hatásosak és minőségiek legyenek, de újrahasznosítható és stílusos csomagolással bírjanak. Ha a funkció mellett a formára is odafigyelünk, máris más képet mutat majd a fürdő. 


Dísztárgyak

Fontosak az apró részletek. Egy egyedi váza, egy apró szobor vagy épp néhány (illatos) gyertya is elég lehet ahhoz, különleges atmoszférát varázsoljunk a fürdőbe. Érdemes ide is olyan tárgyakat választanunk, amelyek illenek egész otthonunk stílusához.


Zene

Végezetül pedig ne feledkezzünk meg a zenéről. Nem kell hatalmas hangcuccra gondolni – egy bluetooth hangszóró (vagy épp egy bluetooth hangszóróval ellátott okostükör) kitűnő módja annak, hogy kedvenc dallamainkra relaxálhassunk a kádban.Ha jelentősebb átalakításra készülsz, és igazán minőségi szanitereket, bútorokat és kiegészítőket keresel fürdőszobádba, az Arezzo Design termékei közt biztosan megtalálod az ideális darabokat.


A képek forrása: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT