Segíts, ha megteheted!

Segíts, ha megteheted!

Segíts, ha megteheted!

2020 04 26

Sajnos rengetegen kerültek nagyon nehéz helyzetbe az utóbbi időkben; sokan napról napra élnek, és kilátástalan számukra a jövő.


Számos ember vesztette el most a munkáját; sok családban egyik percről a másikra apadt el a bevételi forrás. De ott vannak a kisvállalkozások, akiknek hirtelen le kellett húzniuk a rolót; egyesek képesek voltak arra, hogy profilváltással vagy üzletpolitika-módosítással túléljék a helyzetet, de nagyobb részük a csőd szélén áll.


És akkor még nem beszéltünk egyes szektorokról: a szórakoztató-iparról, a turisztikai vállalkozásokról, a könyvkiadókról... Olyan emberek vesztették el a munkájukat, akik munkásságukkal arról gondoskodtak, hogy művészetet és kikapcsolódást varázsoljanak mindennapjainkba.


De a távoktatás is hasonlóan kényes téma: rengeteg olyan szegény család akad, ahol a diákok nem engedhetik meg maguknak a megfelelő számítógépet – így nem kapnak meghívót a Zoom- vagy Hangouts- meetingekre, és nem tudják megírni a dolgozataikat... Ki tudja, meddig tart ez a helyzet, számukra pedig ez elképesztő lemaradással jár.


Vagy mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik most nap mint nap odateszik magukat; akik közül a legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy home office-ból dolgozzanak; akik nélkül nem működne így a világ. 


Az egészségügyi dolgozók, az árufeltöltők, a pénztárosok, a futárok, a tanárok, a szakácsok, a pékek... Ezeket az embereket eddig sokan lenézték, pedig munkájuk nélkül megállna az élet. 
Arra kérünk Téged, hogy segíts, ha megteheted. Segíts családoknak, kórházaknak, hajléktalanoknak, kisvállalkozásoknak – vagy csak hagyj borravalót a futárnak, aki gondoskodik arról, hogy házhoz menjen az ennivalód, és ne kelljen kockáztatnod a bevásárlással. 


Mi is segítettünk:  megkerestük a Tündérpakk Közhasznú Alapítványt, és felajánlottuk anyagi hozzájárulásunkat a kialakult helyzet miatt rászoruló családok támogatására. Örülünk, hogy 38 családnak tudtunk segíteni, hogy nekik is valamivel könnyebbek legyenek a mindennapok.


Számos módja akad a segítségnyújtásnak – sokszor akár pénz nélkül is megteheted. Együtt túljutunk ezen a nehéz időszakon, és egy új, jobb világot teremthetünk.